„Au trecut deja patru zile de când am deschis Ferestrele MariAnei Pachis în cadrul Galeriilor Sabion. A fost cel de-al treilea eveniment din acest sezon pe care îl dedicăm artei, mă rog, altor arte, nu doar bijuteriilor, căci acelea le sărbătorim în fiecare zi la noi, la Sabion, pe Calea Victoriei. Emoția și entuziasmul cu care am pregătit acest eveniment încă nu m-au părăsit. Din contră, de la demararea acestei serii de proiecte dedicate artiștilor români, ele cresc continuu. Cumva este și firesc, pentru că fiecare nouă experiență mă îmbogățește emoțional și cumva după asta tânjesc de foarte mulți ani, de când am pătruns în acest univers.

Am primit astăzi fotografiile de la eveniment. Sunt atât de expresive. Mă uit la imaginile Marianei și retrăiesc emoția evenimentului. Nu doar a mea. Pentru că stând și văzând-o în timpul creației am urmărit și reacțiile celor veniți la lansare. Iar între ei am văzut oameni cu lacrimi de emoție în ochi.

Mă uit din nou la imagini și mă întreb, oare, reușesc imaginile să surprindă emoția și căldura unui moment? Se vede oare suficient de bine în această fotografie împlinirea de pe fețele noastre la finalul unui eveniment reușit? Reușiți oare să distingeți candoare din privirea Marianei Pachis? Dar oare satisfacția echipei mele și bucuria de a fi deschis cu toții, larg către lume, Ferestrele MariAnei Pachis?

Și vă întreb toate acestea, pentru a mă asigura că se vede cu ușurință tot ceea ce noi am simțit, pentru a mă asigura că primiți și voi, cei care priviți acum această imagine, din valul de energie emanat de această expoziție.”(gândurile Valeriei)