Colectia jocurilor de creatie EMALLDO in acest proiect, *GEOMETRIA  ALTFEL* devin un suport pentru a face pasi in cunoasterea unui domeniu fascinant, geometria formelor. Acest mod de lucru cu astfel de obiecte geometrice, pot conduce la un interes entuziast pentru descoperirea geometriei si a notiunilor ei, in alt mod, mult mai placut si angajant, pentru ca aceste instrumente educationale, au indisutabil si conotatii artistice. Pe de aplta parte, continua lor metamorfozare, le implica potentialul creativ si multe altele, ce tine de structura psihologica pe specific de varsta.

    Jocurile mari sunt adresate celor mici, tasteaza prin natura varstei, cu toata suprafata corporala. Aici ii ordonam cand tind sa devina dezordonati  in tendinta de a-si acorda prioritate simultan asupra jocului aflat la dispozitie, li se poate propune implicarea in *povestea formelor*, cand fiecare dintre primesc sarcini in desfasurarea mersului povestii.

     Mai sunt multe alte aspecte. Ce-ar insemna, pt cei mai mari, sa inceapa sa construiasca astfel de obiecte geometrice, trecand prin mai multe etape necesare, si de manualitate, calcul, relationari matematice, forma artistica, angajare in prezentare publica, chiar adus micul lor proiect comun, la stadiul de spectacol. Pentru ca acest mic om in devenire, copilul dvs, si al fiecaruia este o fiinta cu calitati multiple. Implicand frumosul, curiozitatea bine motivata, un copi;l se poate dezvolta armonios, lasandu-i un timp prielnic ca astfel de seminte sa se aseze linistit si cu rabdare in el. Si a-l urmari cu incredere ca astfel de roade vor rasari in timp.

    Se are in vedere ca astfel de obiecte geometrice sa intre intr-un flux educational, ca material de lucru la mate obtional, materie scolara, dand o sansa unei materii de lucru captivante

Adriana Crisan, prof. matematica, la pensie activa, inventator, studii: Univers. Bucuresti, Sc. pop. de pictura, Sc. de acuarela Elvetia, Germania.

  Atelier Emaldo

     GEOMETRIA  ALTFEL

Acest atelier face posibilă descoperirea geometriei si a notiunilor ei, in alt mod, mult mai placut si angajant, pentru ca aceste instrumente educationale, au indisutabil si conotatii artistice.

Formular Inscriere Ateliere

 

Cod de securitate

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*