GEOMETRIA  ALTFEL

Atelier Emaldo

 

Colecția jocurilor de creație EMALDO in acest proiect, *GEOMETRIA
ALTFEL* devin un suport pentru a face pași in cunoașterea unui domeniu fascinant, geometria formelor. Acest mod de lucru cu astfel de obiecte geometrice, pot conduce la un interes entuziast pentru descoperirea geometriei si a noțiunilor ei, in alt mod, mult mai plăcut si angajant, pentru ca aceste instrumente educationale, au indiscutabil si conotații artistice. Pe de altă parte, continua lor metamorfozare, le implica potențialul creativ si multe altele, ce tine de structura psihologica pe specific de vârstă.
Jocurile mari sunt adresate celor mici, tastează prin natura vârstei, cu toată suprafața corporala. Aici ii ordonam când tind sa devina dezordonați  in tendința de a-si acorda prioritate simultan asupra jocului aflat la dispoziție, li se poate propune implicarea in *povestea formelor*, când fiecare dintre primesc sarcini in desfășurarea mersului povestii.
Mai sunt multe alte aspecte. Ce-ar însemna, pentru cei mai mari, sa înceapă sa construiască astfel de obiecte geometrice, trecând prin mai multe etape necesare, si de manualitate, calcul, relaționări matematice, forma artistica, angajare in prezentare publica, chiar adus micul lor proiect comun, la stadiul de spectacol. Pentru ca acest mic om in devenire, copilul dvs, si al fiecăruia este o ființă cu calități multiple. Implicând frumosul, curiozitatea bine motivata, un copil se poate dezvolta armonios, lăsându-i un timp prielnic ca astfel de semințe sa se așeze liniștit si cu răbdare in el. Si a-l urmări cu încredere ca astfel de roade vor răsări in timp.

Se are in vedere ca astfel de obiecte geometrice sa intre într-un flux educational, ca material de lucru la mate opțional, materie școlară, dând o șansa unei materii de lucru captivante

Adriana Crișan, prof. matematică , la pensie activa, inventator, studii: Univers. București, SC. pop. de pictura, SC. de acuarela Elveția, Germania.
Acest atelier face posibilă descoperirea geometriei si a noțiunilor ei, in alt mod, mult mai plăcut si angajant, pentru ca aceste instrumente educationale, au indiscutabil si conotații artistice.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*